2005 • Loire - Auvergne - Bourgogne

lørdag, september 24

Gastronomi og vakker natur nær Loire - Auvergne - Bourgogne
24.09. – 04.10.2005
Inkl. 3 dager i Paris

Avgang fra Gardermoen kl. 10.55 til Paris. Videre med tog til Le Creusot og derfra med buss til Pouilly sous Charlieu og taxi til hotellet Relais de l ´Abbaye. Vertinnen var som tatt ut av "Hotell i særklasse"!
Ville helst snakke engelsk med oss, og serverte deilig middag om kvelden. Første sykkeltur vil være på 44,5 km iflg. beskrivelsen, og vi handler inn til pikniklunsj i "Casino" like over veien for hotellet, Dette er en kjede som har det meste av mat, klær, ting og tang. Ligger ofte i landområder. Det ble paté og chevre, brød og 8 småflasker med vin. Det er 20 grader og vi tråkker gjennom pen natur, fine hus og små landsbyer. Noen bakker, men de er langstrakte. Vi finner stort sett riktig vei etter beskrivelsen, men kommer rett inn i et lokalt sykkelløp på 12 runder i Saint-Germain-Lespinasse. Som skapte et smilende publikum!

Hotel Central i Renaison var neste overnatting
Det lå sentralt på torget i byen 
Neste dag syklet vi mot Villerest, 31,5 km. Passerte flere nydelige hus, slott og borger fra 1400 - 1600 tallet, Åsene var dekket med hus, ikke skog som i Norge. Heller ikke vinmarker så vi her. Men det var ofte en mulighet for å slokke tørsten. Dette varierer fra kommune til kommune er vi enige om. Besøkte et slott som var under restaurering av en privatperson. Kostet 2 euro og eieren viste oss rundt. Har planer om utleie, men dette vil ta tid! Flott hage var det også, men veldig gjengrodd og med tykt lag mose i trappene. Det piknik i en hyggelig park idag. Overnatting på Hotel Le Relais de Champlong.

Villerest – Montbrison, 59,9 km

Dette blir en tøff dag! Det ble 20 km i lange bakker, og en noe brattere i 3 km. Overskyet vær, men varmt likevel. Litt kjedelig terreng med kun store enger og skogspartier. Besøkte slottet Chäteau de Vaugirard fra 1600 tallet. Imponerende. Hótel Gil de France er av enklere standard, men helt greit. Etter en lang dag og middag ble det tidlig kveld på oss.
God natt kl. 21.45.

Montbrison – Feurs,  53 km
Forlater Montbrison i fint og ganske flatt terreng. Lange rette veier, men en del biltrafikk hvor Vigdis nesten ble truffet av en bil. Passerte St. Galmier som har en kjent vannkilde Badoit med mineralvann uten kullsyre. Stedet er også kjent for sine store blomsterrabatter rundt i byen. Vi fortsetter broen over elv Coise mot Cuzieu. I Feurs bor vi på Hötel L´ Comty som ligger ved jernbanen. Vi gikk en tur i byen og handlet litt, før middagen som var salat med roquefort, entrecote, ost og eplekake. Dette var fast meny for sykkelgjestene.

Feurs – Parigny, 44 km
Litt regn i dag, men vi har med regnutstyr og sykler avgårde til Pinay. På grunn av været spiser vi lunsj inne, og finner en lokal kafe på landet. Her har stedets arbeidere også lunsj, og Vigdis og jeg er de eneste damer i lokalet. Vi spiste blodpølse med deilig potetmos. Dette var dagens rett( Plate du jour) som het boudin noir. Vi kjente ikke navnet og hadde heller ikke med den franske kjøkkenordlisteboka, men det var en god lunsj. Boudin noir er pølse svineblod med stort blodinnhold. Om det hadde vært valg med boudin rouge hadde vi kanskje tatt det, da denne pølsen har mindre blodinnhold.
Det var å sykle i bakker videre og fram til hotellet Le Dahu i Parigny. Sola kom om kvelden, da vi spiste en god middag med kalvekjøtt og ost.

Parigny – Charlieu, 36 km

Siste etappe i dag. Litt kjølig vær når vi starter med nedoverbakke. Deretter lange oppoverbakker, etter lange nedoverbakker. Hadde en lang lunsj i det grønne med chevre og det vi hadde igjen av brød.
Sola kom ikke gjennom i dag, og vi var i Charlieu ved halv-ett tiden. Det ble en butikkrunde i sentrum hvor vi shoppet klær.Middagen var inne i byen, da hotellet stenges hver fredag. Det var chevresalat, laks, caramel bruleé. Vi var ferdig pakket kl. 22.30. Men vakumposen jeg hadde lånt av Egil ble borte under reisen!

Nå er vi klare for noen dager i Paris.

Paris neste!

Drosjen hentet oss kl. 9.30 og kjørte oss til buss som brukte 1,5 timer til togstasjonen i Le Creusot. TGV kom presis kl.11.47 og vi hadde fine sitteplasser i 2.etasje på toget. Det regnet litt og bare 13 grader.

Vi ankom Paris helt i rute kl.13.01 på stasjonen Gare Lyon. Herfra ble det buss til Montparnasse som tok 20 minutter. Vi sjekket inn på hôtel de l' Órchidée, skiftet klær og tok metroen til Concordeplassen.

Orangeriet var fortsatt stengt

Metro til "vakteltoppen" oversatt til norsk, som er en egen liten bydel med eldre bygninger mellom nye høyhus. Her var også et marked med mat og klær om hverandre.
På søndager er det et kunstmarked ved Montparnassetårnet hvor det også er mye å se. Første kvelden i Paris hadde vi bestilt bord til kl. 19.30 på fiskerestauranten vi kjente fra før,

La cagouille som er i gangavstand fra hotellet

Små skjell som apertizer, en hel oppdelt krabbe med majones til forrett, fiskefilé med bønner, friske bringebær og sjokoladekake til slutt. Alt smakte veldig godt. En flaske Pully-Fussë og kaffe ble regningen for oss to på ca. kr. 1300.-. Dagen besøkte vi Notre Dame, spiste lunsj i Latinerkvarteret, og gikk gjennom mange gater bl.a. rue Retail og rue Rennes. Var også innom en stor gravlund som ligger ikke så langt fra Montparnassetårnet. Her er mange kjente personer gravlagt.

Etter tre dager i Paris gikk veien hjem til Oslo, og Vigdis og jeg var også dette året fornøyd med sykkeltur og ekstradager i Frankrike.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
◄Design by Pocket