2007 • Bordeaux til Aquitaine

torsdag, september 6

Fra Bordeaux til Atlanterhavet
06.09. – 13.09.2007

Flybuss til Gardermoen kl. 13, flyavgang kl. 16 til Bordeaux. Drosje fra Bordeaux til første overnatting inkludert. Men pga trafikkulykke kom ingen drosje. Vigdis ringte madamen på slottet og fikk beskjed. Det var

3 mil å kjøre til første overnatting

Chateau du Grand Branet, hvor vi har bodd tidligere. Stille og rolig sted på landet. 26 grader og flott vær også neste dag. Vi syklet i kjente trakter og lange bakker! Roman - mosaikk utgraving av vinprodusent var kjent. Lunsj (ølstopp) ved innsjø som vi besøkte på nytt.

St. Macaire. Også her har vi bodd tidligere. Hit kjører vi gjennom la Porte de Benauge og hotellet, Hotel les Feuilles dÀcanthes ligger til venstre. Smale gater! Restauranten ligger på gateplan,hvor vi spiste deilig 4 retters middag om kvelden, etter 33 km på sykkel. Litt støl etter første dag. Mistet en ørering (fugl) på hotelrommet. Benyttet hotellets zanussi, og traff 2 svenske par som var på vandringstur fra St. Emillion.

Sauternes. Her var vi innom en vinprodusent for vinsmaking, og kjøpte en halvflaske dessertvin. Smakte også på druene som var høstet ved håndklipping fra september til november. På den andre siden av veien høyt oppe så vi vingården Ch. d´Yquem som er en superdyr vin. Her får man ikke komme inn på området.Spiste medbrakt lunsj i en liten park inne i Sauternes (lite sted) 28 grader og blå himmel. Tilbake til St. Macaire igjen,og etappen denne dagen var på 53 km.

Noillan. Her prøvde vi postkontoret som skulle være åpent. Det var kun døra, og alarmen gikk da vi åpnet. Ventet lenge uten at noen kom! Syklet videre på lange rette veier. 4,5 km den lengste, men ingen bakker. I Origne overnattet vi i to døgn «La mason rose» med kjempehyggelig vertskap pluss tante og fetter. Hadde 5 rom til utleie. Vi spiste med familien 3-retters middag med melon, laks og ost + pai.


Origne. Da vi bodde her i to dager, syklet vi til innsjøen Lamothe etter 5 km lange rette veier. Her hadde kommunen laget en offentlig badestrand, og det var flere enn oss som var på picnic! Syklet også gjennom Saint- Magne. Vigdis traff en stålorm på veien. Tilbake i huset kl.17, hvor det var deilig med badekar mens Vigdis leste og sov en lur. Middag blir kl.19.45 og vi tok en glass Sauternes på plassen utenfor rommet vårt.

Arcachon. Denne dagen ble det ble det 80 km på 9 timer. Hadde 2 spisepauser og 1 ølpause. Neste overnatting er i Arcachon. Le Roc Hotel, 100 meter fra kasinoet, som vi fant etter en stund! Spiste middag på «Chez Pierre».

Pyla. Syklet til sanddynen i Pyla. 10 km hver vei. 156 trappetrinn å gå opp til toppen. Stoppet på hjemveien ved en hyggelig bar rett ved havet. Her var det sykkelvei nesten hele strekningen. Om kvelden spiste Vigdis rå østers og jeg gratinerte blåskjell i hvitløksmør.

Le Cap Ferret. Båt til Le Ferrat som var inkl. i turen vår, m/sykler. Det tok en halv time. Her var stor produksjon av østers. Ved lavvann sto båtene på stranden og stokkene med østers ble synlige. Da vi dro hjem på ettermiddagen var tidevannet kommet. Vi syklet et par mil rundt omkring og så flotte hus og besøkte fyret med flott utsikt. Sol og varmt vær. Spiste deilig lunsjmeny til 13 euro. Tomatsalat, fiskefilet, ananas til Vigdis og creme brullé til meg. Om kvelden pyntet vi oss for å spise på en fin og dyr restaurant ved stranden. Sjarmerende kelnere! Vigdis spiste12 østers og foise Gras til meg, 2 røde små fisker til hovedrett, jordbærsuppe til meg og sjokoladekake med is til Vigdis, Kaffe og cognac/calvados. Det var fortsatt varmt og fint vær og vi tok en spasertur i Archacon etter måltidet. Fant vel ingen bar minnes jeg? Ellers var dette et sted å komme tilbake til.

Dagen etter gikk toget kl.8.15 til Bordeaux som tok en time. Hadde litt tid i Bordeaux før flybussen skulle gå fra jernbanestasjonen kl. 16.30. Spiste quiche på kafe i gågaten, som avslutning på en fin sykkeltur med tilbakelagte 280 kilometer på 6 dager.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
◄Design by Pocket